Framtidskonferensen

november 2, 2012 12:20 av Elin Holmberg

 

Hej alla härliga frisörer!

Vi tänkte uppdatera er lite… Den 20-21/9 så var vi 5 deltagare från Västerbotten på Frisörföretagarnas Framtidskonferens i Stockholm på Nordic Light.

Det var 102 frisörer och samtliga avdelningar var representerade.

Vi fick en mycket bra information från skattemyndigheten bla. fick vi en sammanfattad genomgång av materialet som skattemyndigheten och frisörföretagarna tillsammans arbetat fram som de kommer att  gå ut till landets frisörskolor. Materialet kändes jättebra och det känns bra att eleverna kommer få en bra information och förhoppningsvis väljer vitt jobb istället för svart.

De håller också på att göra en ”tips-portal” på deras hemsida där man sedan enkelt och anonymt kan tipsa dem om man vet att någon person/salong arbetar svart. Den är tyvärr inte riktigt klar än men den kommer.

Frisörföretagarna och skattemyndigheten arbetar gemensamt med att få bort svartjobbarna och sänka prisbasbeloppte för en seriösare branchframtid.

Representanter från några av våra medlemsförmåner, säkra, stena recykling, you customize och sats var på plats och berättade lite om deras arbete för oss.  

Johan Hellström, Björn Axén, höll en mycket inspirerande föreläsning om hur de byggt upp sitt företag och hur viktigt det är att ha visioner och rätt företagstänk.

Stora delar av helgen var vi uppdelade i mindre diskussionsgrupper där väldigt många bra synpunkter och idéer dryftades. Det handlade om: medlemsförmåner, medlemskriterier, avtalet, vad är viktigt med medlemskapet och medlemsaktiviteter.

Helgen var fylld av massor av givande diskussioner och det var en härlig framåtanda J

 

Några små påminnelser…

Glöm inte att vi har god juristhjälp om du får problem .

Har du förlagt ditt gesällbrev kan du ringa Hantverksrådet 0247-369500 så hjälper de dej med ett nytt

Och sist men inte minst…. Som medlem får du ett betydligt bättre pris på allt som SFF anordnar.

 

Härliga hälsningar

Elin Holmberg, Elisabeth Fryxell, Sofia Lindgren, Madeleine Paleski-Östlund och Mattias Holmqvist